71 99 36 81 kontakt@onlineview.dk

Street View fylder 10 år

maj 30th, 2017 Posted by Ikke kategoriseret No Comment yet

sv10year
Så må der pustes lys ud. 10 år, hurra!

I går fyldte Google Street View officielt 10 år, og det er således 10 år siden at Google åbnede op for at man kunne se verden i 360 grader via den officielle lancering. I starten dækkede Street View bilerne kun i 5 storbyer i USA, men i dag tæller det næsten alle lande, og dækker også parker, floder, undervands, og inde i millioner af organisationer verden over.

Eller var det 12?

Produktet har faktisk sin spæde oprindelse fra 2005, hvor det begyndte som et forskningssprojekt på Stanford University, og herefter satte gang i et regulært samarbejde med en række Google ansatte “Googlers”. Her dedikerede medarbejderne op til 20% af deres tid til interessebaserede “fritidsprojekter”, hvorunder Street View også blev udviklet. Efter lovende tests, så Google’s stifter Larry Page hurtigt potentialet i at man virtuelt kunne danne sig indtryk af hele verden, og definerede tjenesten som et såkaldt “Moonshot” – et projekt med et enormt potentiale og vækst. Således kom der budget til et voksende team, som holder styr på Google’s mange Street View biler der sjældent samler støv.

I dag anslåes det at over 10.000 personer er med at biddrage til Street View produktet, og det er Googles mål at hele verden konstant er opdateret med relevante 360° billeder.

Vokser Street View sig større?

Google gør meget for at komprimere den enorme mængde data og forsyner de steder der trænger mest til friskt billedmateriale. De har for nyligt sat over 100 nye biler på gaden, og har siden start forbedret kvaliteten til at have 30 gange højere opløsning. Et af Googles nye fokuspunkter er Street View materiale indendørs, hvor Google forventer at dække hver 5. virksomhed indenfor 2-3 år. Med så høj forventet vækst er der stadig tale om et sandt moonshot, og vi kan være sikre på at opleve det som en service vi bruger naturligt til at udforske nye steder.

The comments are closed.